Begeleidt bij onzekerheid, stress en burn-out 06 12 26 88 63 info@rnvcoaching.nl

Zoek jij ook weleens op internet naar de beste oplossing voor iets waar je mee zit? Neem je weleens deel aan een webinar waarbij een deskundige jou haarfijn uitlegt welke stappen je precies moet nemen om jouw probleem op te lossen? Ik deed dat regelmatig maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het me feitelijk niets oplevert. De perfecte oplossing vond ik nooit. Hoe komt dat nou eigenlijk?

De wereld van de snelle tips
Of je nu wilt weten hoe je promotie maakt, werk en kinderen combineert, omgaat met conflicten, efficiënt werkt, gezond blijft, of kilo’s kwijtraakt. Als je zoekt op het internet vind je eindeloos veel tips.

Eenvoudige tips die je beloven dat je leven verandert als je dit alleen maar toepast. En bij het lezen ervan voel je je opgewekt en vraag je je af waarom je dit niet eerder hebt gedaan omdat de uitvoering zo kinderlijk eenvoudig lijkt.

En toch….. Hoe vaak komt het nou werkelijk voor dat je na het lezen van zo’n stukje dingen anders gaat doen? Hoeveel van die tips pas jij een paar dagen later nog toe? Welke website heeft jouw leven veranderd?

Zo min mogelijk inspanning
Wanneer je ergens mee zit wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Liefst kiezen we voor de makkelijkste manier want dat kost de minste inspanning en, denken we, de minste tijd.

De tips die je krijgt op een website zijn echter algemene tips. Ze zijn niet toegespitst op jouw situatie. Ze houden geen rekening met jouw mogelijkheden. Ze vragen niet of datgene wat jij net hebt ingetikt wel jouw werkelijke probleem is of dat er eigenlijk een vraag achter jouw vraag zit. Ze doen geen beroep op jouw talenten en houden geen rekening met jouw waarden.

En dat is waarom de oplossing niet beklijft. Na het lezen van de geweldige tips val je al gauw terug in je oude patroon. Er verandert uiteindelijk niets.

De allerbeste oplossing
De allerbeste oplossing voor jou is namelijk de oplossing die werkelijk een verandering ten goede brengt! Een oplossing die een antwoord geeft op jouw probleem, die precies past bij jouw situatie én die precies past bij jou!

Daarvoor is het nodig dat je eerst bekijkt wat je nu eigenlijk écht wilt bereiken, wat er écht belangrijk is voor jou. Waar het je nu wérkelijk om gaat.

En zodra je precies weet wat je wilt is het handig om te kijken of er méér manieren zijn om je doel te bereiken. Want je allereerste idee  is lang niet altijd het meest geweldige idee!

Je bedenkt natuurlijk ook wat jouw mogelijkheden zijn en je sterke kanten, want juist díe ga je gebruiken om je doel te behalen. Dat is waar jij goed in bent!

En dat lijkt heel veel werk. Dat vraagt meer inzet dan het lezen van een rijtje tips…… Maar hé, dan heb je ook wat! Namelijk een gewéldige oplossing, een oplossing die bij jou past, ééntje die je kunt volhouden. Een oplossing die jouw leven werkelijk ten goede verandert. En dat wil jij toch ook?!

Tot slot heb ik een vraag aan jou
Je doet me een groot plezier als je de link bovenin gebruikt om te vertellen hoe jij te werk gaat als je iets in je leven wilt veranderen? Wat is jouw ervaring eigenlijk met de tiplijstjes? Wat zijn de dingen waarvoor je werkelijk graag een goede oplossing zou vinden?

Wil je meer weten over veranderingsprocessen. Ben je benieuwd hoe ik jou kan ondersteunen? Kom dan eens langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.