Begeleidt bij onzekerheid, stress en burn-out 06 12 26 88 63 info@rnvcoaching.nl

Consultancy

Maakt u zich zorgen over een medewerker met stressklachten?
Of heeft uw medewerker zich ziek gemeld wegens een burn-out?

Dan zult u vast willen dat deze medewerker snel herstelt en met hernieuwde energie aan de slag gaat. Naast de wens uw medewerker gelukkig te zien, kost ziekteverlof de onderneming immers veel geld. Daarnaast loopt u het risico dat meer medewerkers overbelast raken nu zij het werk van hun collega moeten gaan opvangen.

RNVcoaching helpt uitval voorkomen of begeleidt uw medewerker vlot én verantwoord terug naar het werk. En leert uw collega op een goede manier met stress om te gaan zodat hij in de toekomst duurzaam stressbestendig is…

 

RNVcoaching kan u – en vooral uw medewerker natuurlijk – helpen!

U wilt uw collega goed begeleiden, maar dat is lastig want u weet niet waar zijn klachten nu precies vandaan komen en wat u daaraan kunt doen. Wellicht ligt er zelfs een aandeel in het privéleven van de medewerker of in zijn karakter?

Stress- en burn-outcoaching is erop gericht uw collega vlot en verantwoord terug te leiden naar zijn of haar werk. Doel is dat de medewerker herstelt van klachten, leert omgaan met stress en leert om stressverhogende situaties aan te pakken. Tevens is stress- en burn-outcoaching gericht op preventie van burn-out en het verkorten van een burn-out.

Stress- & burn-outcoaching draagt bij aan duurzame, gemotiveerde en vitale inzetbaarheid van uw werknemer. Uw coach betrekt nadrukkelijk zowel de werk- als de privécontext bij de coaching.

Naast coaching voor de individuele medewerker kunt u RNVcoaching inhuren voor een op maat gemaakte training of workshop op het gebied van:

– Stresspreventie

– Het versterken van stresscopingvaardigheden en geestelijke veerkracht

– Trainen van managers in het herkennen en voorkomen van stress 

Hoe werkt stress- en burn-outcoaching?

Ieder traject is maatwerk. Voor iedere medewerker met spanningsklachten wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. Dit gebeurt nadat de medewerker een diagnose of advies van de (bedrijfs)arts heeft gekregen.

De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van de begeleiding:

 • Kennismaking
  • Oriëntatie van de coachee
  • Indien gewenst & van toepassing: oriëntatie van de opdrachtgever
 • Analyse van stressklachten en stressbronnen
 • Herstellen van energie en fysieke conditie
 • Omgaan met stress en emoties
 • Versterken van competenties, bijvoorbeeld: versterken van zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen bewaken, versterken van focus, zelforganisatie, plannen en prioriteiten stellen
 • Levensmissie, talenten en drijfveren
 • Match met sociale omgeving en werk.
 • Werkhervatting, terugvalpreventie & follow-up

RNVcoaching geeft coaching op locatie of in de praktijk aan de Zeeuwse kust. Ook is aanvullende online coaching mogelijk.

Als erkend stress- en burn-outcoach werk ik aan duurzaam resultaat. Nadrukkelijke aandacht aan terugvalpreventie en investeren in (herstel van) bevlogenheid hoort daarbij.

Interesse in coaching, training of wenst u meer informatie?

 

Carla Ruben-Verplanke
erkend stress- en burn-outcoach
Waterschap Scheldestromen
TPT Terneuzen
Bazalt
WVO zorg