Begeleidt bij onzekerheid, stress en burn-out 06 12 26 88 63 info@rnvcoaching.nl

‘Oh’, zegt ze met een verlangende blik. ‘Dat ik dan zo’n grote stoere, maar stuntelende vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine trek terwijl ik zeg: laat mij maar even! En dat ik dan vervolgens die combinatie, die vaststaat in dat hele krappe straatje, even moeiteloos voor hem keer. Daar droom ik nou van! Dát zou ik zó graag willen!!!’

We grijnzen bij het idee; die frêle, keurig geklede en gekapte dame, nauwelijks 1,6 m lang. Maar dan vervolgt ze: ‘Nou ja…… dat zou ik wel willen kunnen, maar ik heb natuurlijk geen zin om dat te gaan leren.’ En met die opmerking verdwijnt het mooie plaatje direct weer uit ons hoofd.

Heerlijk toch, om op deze manier te dagdromen? Je bent de held in je eigen verhaal. Moeiteloos wordt alles wat je doet een succes. Niets is te gek. Het zijn die kleine fijne fantasieën. Ze brengen een glimlach op je gezicht. Maar je weet dat je er absoluut voor zou bedanken wanneer er plots een cameraploeg voor de deur staat met de woorden: ‘SUPRISE…dit is toch wat je zo graag wilt?!’

Anders is het als je een grote, of minder grote droom hebt die je wél wilt, maar niet durft uit te laten komen. Zo’n ja-maar-droom. Zo’n droom die telkens weer opduikt en waarvan je vlinders in je buik krijgt. Waarvan je weet dat je er heel gelukkig van zou worden als die droom zou uitkomen. Een geweldige droom, maar één die je toch telkens weer terugduwt met de gedachte

Ja maar: dat kan ik toch niet
daar heb ik nooit genoeg geld voor
wat zouden anderen daarvan zeggen
ik weet niet of het wel zal lukken
daar heb ik geen tijd voor
dat is voor mij niet weggelegd

Dat zijn spannende dromen, wensdromen. Dromen waarvan je verlangt dat ze écht werkelijkheid zouden zijn. Want als ze werkelijkheid zouden zijn… Dan zou je doen wat je het liefst doet. Je zou gelukkig zijn. Je zou je op je plek voelen. Je zou volledig tot je recht komen. Maar toch durf je je droom niet na te streven omdat je bang bent dat het niet zal lukken, omdat je niet weet waar te beginnen, omdat je denkt dat anderen het niet zouden goedkeuren. Of omdat je de risico’s niet volledig kan overzien. Je verlangt naar jouw droom maar toch onderneem je geen actie en blijf je steeds weer met een hol gevoel achter.

Vraag je eens af wat het je zou brengen als jij jouw droom werkelijkheid zou maken. Wat zou het je opleveren dat je nu niet hebt? Wat zou dat met jou doen? Hoe zou je je voelen? En wat zou het je naasten opleveren? Hoe zou je al een klein beetje in de richting van jouw droom kunnen bewegen?

Ik zou graag willen weten hoe jouw wensdroom eruit ziet. Denk er eens over na terwijl je deze zomer geniet van een koel drankje op het terras. Wil jij je droom met mij delen en eens vertellen hoe jij met jouw droom aan de slag gaat? Misschien leef je al een beetje naar jouw ideaal, wat heb jij dan nodig om daar verder in te groeien? Of wellicht leef je je droomleven al. Hoe is je dat gelukt? Wil je dat met mij delen? Laat dan een bericht achter via de link hierboven. Ik vind het fijn om jouw reactie te lezen.

Wil je eens met mij praten over hoe jij jouw droom werkelijkheid zou kunnen maken, klik om een afspraak te maken op deze link: https://www.rnvcoaching.nl/contact/ . Want het is mogelijk om je dromen te leven en dat gun ik iedereen!